Bu hedeflere ulaşmak için doğurganlığı arttırmak, kuzuların erken olgunlaşmasını sağlamak, et verimliliğini arttırmak, et ve lezzeti arttırmak için ekibimiz koyun ırklarının özel seçimi üzerinde çalışıyor, melezleme şemaları geliştiriyor ve teknolojiyi geliştiriyor. Hep birlikte koyun eti işinde başarı sağlar.
Yemde bir koyun çiftliğinin etine duyulan ihtiyaç.
Yetişkin hayvanların beslenmesi ve genç hayvanların 3 aylıktan itibaren onarılması yem masasında gerçekleşir, yem masasına yaklaşım ücretsizdir. Beslenme türü tamamen karıştırılmış bir diyettir. Diyetin amacı, konsantre yemleri suyla ıslatarak ve çok yoğun bir şekilde karıştırarak diyetin bireysel bileşenlerinin seçici olarak yemesini önlemektir. Yem karışımının hazırlanması için, projede iki sabit karıştırıcı, sabit kaba yem öğütücü, sıvı bileşenlerin depolanması için kaplar, konsantre yemlerin depolanması için bir yem merkezi bulunmaktadır. Toplam yem gereksinimi yılda 9, 518 ton kaba yem (saman ve saman), 14076 ton sulu yem (silaj ve saman), 7, 133 ton konsantre yem ve çeşitli katkı maddeleri de dahil olmak üzere yılda 30.728 tondur. Yem ve suda bir koyun çiftliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Hayvanların sulanması, ısıtılmış (gerekirse) akış tipi grup içicilerinden içme kalitesinde su ile yapılmalıdır. Süt üretmek için koyunlar çok miktarda su tüketirler. 12 litre / güne kadar içebilirler.. bu, kuru madde tüketimi, hayvanın yaşam durumundan ve ortam sıcaklığından kıskançlıktır. Koyun çiftliğinin su tüketimi yılda 44.694 tondur.