Süt çiftliğinin inşasına hazırlanırken teknolojik tasarıma modern yaklaşımlar kullanılmış, önde gelen şirketlerin deneyimleri araştırılmıştır.Yatırım projesinin uygulanmasının amacı.
Yeni teknolojilerin kullanılmasının amacı, yem üretimini iyileştirmek, beslenmeyi belirli bir üretkenliğe göre düzenlemek, ineklerin rahat bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamak, hayvanların sağlığının ve üreme işlevlerinin iyileştirilmesi, anaçların kullanım süresinin uzatılması ve yüksek kalitede ürünler elde etmek için bir dizi örgütsel, ekonomik, teknolojik ve diğer önlemlerin uygulanmasıdır.
430 ineğe ait robotik süt çiftliği, yılda 5,236 tonluk hacimde yüksek kaliteli inek sütü ve 2 aylık yaşta genç hayvanların yılda 15,7 tonluk canlı ağırlığa sahip olmasını sağlar.
Projenin uygulanmasının gerekçesi.
İnek sütü belki de Avrupa sakinleri için en önemli ürünlerden biridir ve dünya mutfağında en çok aranan ürünlerden biridir. Çok doyurucudur: besin değeri bakımından bir litre süt 500 g sığır etine eşittir; Süt proteini vücut tarafından et veya balık proteininden daha iyi ve daha kolay emilir. İnek sütünde vücudun ihtiyaç duyduğu tüm maddeler vardır - proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineral tuzlar, vitaminler, enzimler, eser elementler. Örneğin, yarım litre süt, bir kişinin günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar, süt şekeri - laktoz - bağırsak mikroflorasının hayati aktivitesini destekler.